През следващите часове се очаква застудяване, дъждът ще обръща в

...
 През следващите часове се очаква застудяване, дъждът ще обръща в
Коментари Харесай

На път в снега: 15 неща, които трябва да имате в колата си през зимата

 

През идващите часове се чака захлаждане, дъждът ще обръща в сняг, а в проходите на страната се чакат навявания и виелици.

Ще продължи да вали, като през нощта дъждът ще премине в сняг

Ако ви чака път, има някои неща, които наложително би трябвало да имате в автомобила си, отвън зареден контейнер и зимни гуми.

Ето кои са те:

Снимка: iStock

Здрава стъргалка за лед и четка за сняг

Това са едни от най-важните неща, които би трябвало да държите в колата си през зимата. Сложете стъргалка за лед и четка за сняг в колата си незабавно щом настъпи студеното време.  

Снегът и ледът върху колите са рискови, тъй като могат да пречат на видимостта или да отлетят и да ударят друга кола. Винаги почиствайте целия си автомобил от сняг и лед преди шофиране, с цел да предотвратите злополука.

Лопата

Купете дребна или сгъваема лопата, която да държите в багажника си. Ще бъде потребно, в случай че колата ви е заседнала в снега или в случай че би трябвало да разчистите път, с цел да шофирате.

Ръкавици и други зимни облекла

Имате четката за сняг и лопатата, само че в този момент би трябвало фактически да ги употребявате. Носенето на ръкавици и друго топло облекло ще улесни задачата за разчистване на колата ви.

Снимка: iStock

Одеяло

Имате ли спомагателни одеяла вкъщи? Оставете едно в колата си. Ако закъсате или попаднете в злополука, бързо ще изстинете, изключително в случай че колата ви не възпламени.

Аварийни сигнални ракети или рефлектори

Снежните стихии понижават видимостта, без значение дали е денем или през нощта. Светло отразителите ще оказват помощ на други коли и коли за спешна помощ да ви видят, в случай че сте спрели в профил на пътя.

Каменна сол, пясък или котешка тоалетна

Тези груби материали ще оказват помощ на вашите гуми да придобият сцепление, в случай че автомобилът ви е затънал в снега. Разпръснете материала покрай гумите си и по пътя на колата, с цел да се измъкнете.

Снимка: iStock

Аптечка

Комплектът за първа помощ е от решаващо значение, в случай че някой е ранен при автомобилна злополука.

Въпреки че е от значително значение през цялата година, това е едно от най-важните неща, които би трябвало да държите в колата си през зимата, защото времето за реагиране на колите за спешна помощ може да е постепенно, в случай че вали сняг.

Допълнителна течност за чистачки

Уверете се, че течността за измиване на предното стъкло съдържа съставни елементи срещу заледяване. Почистването на предното стъкло с течност ще усъвършенства видимостта при зимна стихия.

Фенерче

През зимата се стъмва рано. Ако закъсате или останете блокирани през нощта, използвайте фенерчето, с цел да разберете какво не е наред. Освен това може да ви направи по-видими за другите на пътя.

Въже или верига

Веригата за изтегляне е отлично средство за изплъзване на колата ви от снега.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР